×
Adresa: Trg slobode 1, 24000 Subotica, Srbija
Email: info@visitsubotica.rs
Kapcsolat telefon: +381 (0) 24 670 350
Nyitva tartás:
Hétfő – Péntek: 07:00 és 15:00 között
Address: Trg slobode 1, 24000 Subotica, Srbija
Email: info@visitsubotica.rs
Phone number: +381 (0) 24 670 350
Work Time:
Monday - Friday: 07:00 - 15:00
Adresa: Trg slobode 1, 24000 Subotica, Srbija
Email: info@visitsubotica.rs
Broj telefona: +381 (0) 24 670 350
Radno vreme:
Ponedeljak - Petak: 07:00 - 15:00

Palicsról

_______

Palicsi-tó a legenda szerint, melyet a helyiek szívesen el fognak mesélni, Pál pásztor könnyeiből keletkezett, aki elvesztette itt nyáját, ezért sós a tó vize.

Egy másik történet szerint, a tó a Pannon-tenger maradványa, mely az ősidőkben létezett ezeken a vidékeken. Minden esetben, ha Szerbiában a pihenést a természet mesésen lágy ölén szeretné eltölteni, ahol fürödni is lehet, sétálni a természetben, illetve ahol jól is lehet szórakozni, a Palicsi-tó a megfelelő hely Önöknek!

A tó, Szerbia egyik leglátogatottabb helyszíne, mindenek előtt saját rendezettsége, szépsége, valamint a pihenésre és rekreációra adott változatos lehetőségek miatt. A Palicsi-tó Vajdaságban található, 8 km-re Szerbia egyik legszebb városától, Szabadkától, így a tó minden látogatója könnyen meglátogathatja a várost és eltöltheti ott idejét. Ez Szerbia legnagyobb természetes tava. A tó, melynek átmérője csaknem öt és legnagyobb mélysége 3,5 méter, három szabályozott stranddal rendelkezik, meleg vízzel és kellemes környezettel. A tó partja 17 km hosszú és teljes hosszában szabályozott.

Ennél fogva vonzóak a gyalogostúrák is, valamint a horgászat, madárlesek, valamint a természeti park bejárása a tó körül. Amikor ehhez hozzáadjuk az újonnan kiépített hoteleket, éttermeket, különböző kapacitású kisebb villákat, valamint a köznyelven fogalmazott, jó éjjeli életet, a Palicsi-tó olyan hely, melyet nem hagyhat ki, bármennyi éves is legyen, és bármilyen érdeklődésű is legyen!

A nyári hónapokban Palicson az Európai Filmfesztivál kerül megtartásra, így ez a helyszín, mindenekelőtt a regionális filmalkotók, színészek és kritikusok találkozóhelyévé válik. A „hetedik művészet” szerelmesei itt kellemes légkörben élvezhetik a legújabb filmalkotásokat, a fesztivál fő különlegességének egyike pedig az a tény is, hogy egyike azon ilyen típusú ritka rendezvényeknek, ahol a tartalom 100 százaléka európai.

A tó közvetlen környezetében található az attraktív Állatkert is, ahol az állatok többségét nem ketrecben tartják, hanem azok szabadon járkálnak a park elkerített részein, ami ezt a helyszínt roppant érdekessé teszi, mindenekelőtt a legkisebbek számára, és minden állatbarátnak is. Még ha nem is látogatnak el az állatkertbe, a tó körüli növény- és állatvilág el fogja Önöket varázsolni.

A környezet védett természeti park Szerbiában, és abban a látogatók számos fajt tekinthetnek meg, melyek közül sok világszintű természeti ritkaság. Itt, egy ritka orchidea fajta is megtalálható – a mocsári kosbor.

TOP