×
Adresa: Trg slobode 1, 24000 Subotica, Srbija
Email: info@visitsubotica.rs
Kapcsolat telefon: +381 (0) 24 670 350
Nyitva tartás:
Hétfő – Péntek: 07:00 és 15:00 között
Address: Trg slobode 1, 24000 Subotica, Srbija
Email: info@visitsubotica.rs
Phone number: +381 (0) 24 670 350
Work Time:
Monday - Friday: 07:00 - 15:00
Adresa: Trg slobode 1, 24000 Subotica, Srbija
Email: info@visitsubotica.rs
Broj telefona: +381 (0) 24 670 350
Radno vreme:
Ponedeljak - Petak: 07:00 - 15:00

Palicsi Séta

_______

Ez az útvonal 1 km hosszú és a séta körül-belül egy órát vesz igénybe. Adjon hozzá további 2-3 órát hogy meglátogassa az állatkertet. A látványosságok sorrendje az ünnepélyes kapu – Víztorony irányát követi, folytatván az U-betűt formáló elképzelt útvonalat, amely az Állatkertnél ér véget.

 • VÍZTORONY
  Ezen épület építészén elképzelése az, hogy a látogató egy csodálatosan feldíszített kapun, a Víztornyon keresztül tudjon bejutni a Nagy parkba és az idegenforgalmi komplexumba. A magyar szecesszió stílusában lett megtervezve, a népművészeti motívumoktól megihletve: kézművesség, csipke és a kötés. Palics ezen szimbólumát1912-ben avatták fel ünnepélyesen.

 

 • NAGY PARK
  A Nagy park a Víztoronytól a tóig terjed. Az ültetések 1840-ben kezdődtek, amikor az angol kertek szerint került megtervezésre, később pedig a parkot felújították barokk stílusban.

 

 • NAGYTERASZ
  A Nagyterasz ünnepélyes felavatása Palicson 1912-ben volt. Azt már akkor is több rendeltetésre használták. Az emeleten csodálatos bálterem helyezkedett el. A földszinten étterem és cukrászda működött.

 

 • ZENEPAVILON ÉS EMLÉKKÚT
  A Nagyterasz előtt, azonos időszakból és stílusban, a legkisebb szecesszió épület található, a Zenepavilon. Az idő szellemében, még ma is bálkoncertek helyszínéül szolgál. Az Emlékkutat a palicsi szecessziós épületek felépülésének tiszteletére emelték, amelyek tökéletesen illeszkednek a tó környezetébe. Érdekességek: A kútba vésett eredeti szöveg, a híres magyar író, Kosztolányi Dezső költeménye volt.

 

 • NŐI STRAND
  A tó fölé emeltetve, a Női strand még egy csodás példája a magyar szecessziónak. A mesés faépítmény részletekben gazdag, melyek a népművészetre emlékeztetnek.

 

 • BAGOLYVÁR
  A Bagolyvár 1892-ben épült, a kiváló sportoló, Vermes Lajos sportkomplexumának keretein belül, aki az 1880-as Palicsi Olimpia alapítója volt. A villa az akkoriban divatos svájci stílusban épült, faanyag bőséges felhasználásával és a Zsolnay Porcelángyár cserepeiből.

 

 • VERMES LAJOS SZOBRA
  Vermes Lajos Szabadkán született, és nagybirtokos, adományozó, sportmunkás és atletikus volt. Elkötelezett volt az „ép testben ép lélek” szólás, valamint a sport mellett. 1880-tól 1914-ig sportjátékokat szervezett az olimpizmus szellemében Palicson.

 

 • ÁLLATKERT
  1949-ben alapították. 10 ha-on fekszik, konceptusa, szépsége, rendezettsége és az állatokkal történő bánásmód, ezt az állatkertet Európa ezen részének egyik legjobbika közé emeli.
TOP