×
Adresa: Trg slobode 1, 24000 Subotica, Srbija
Email: info@visitsubotica.rs
Kapcsolat telefon: +381 (0) 24 670 350
Nyitva tartás:
Hétfő – Péntek: 07:00 és 15:00 között
Address: Trg slobode 1, 24000 Subotica, Srbija
Email: info@visitsubotica.rs
Phone number: +381 (0) 24 670 350
Work Time:
Monday - Friday: 07:00 - 15:00
Adresa: Trg slobode 1, 24000 Subotica, Srbija
Email: info@visitsubotica.rs
Broj telefona: +381 (0) 24 670 350
Radno vreme:
Ponedeljak - Petak: 07:00 - 15:00

Borászati események

_______

Palicsi Bornapok

_______

Május

Szent Orbánt, a borok és borászok védőszentjét, hagyományosan ünneplik meg a Palicsi Bornapok során a Szabadkai-Horgosi-homokpusztán. Ilyenkor, az alkalomhoz illő programok mellett egész nap kiváló homokvidéki és más vajdasági borokat lehet kóstolni és vásárolni. Az ünnepség a palicsi Nagy Teraszon kerül megrendezésre.

Szervező: Park-Palić d.o.o.
Palics, Hősök parjka sz.n.
+381 24 602 780
info@park-palic.rs
www.park-palic.rs

Palicsi Szüreti napok

_______

Szeptember

A Szüreti napok az ősz kezdetén érő szőlőültetvényekről és más gyümölcsösökből betakarított termés ünnepe. A szórakoztató és gasztronómiai program mellett, kézműves bazár és egy feldolgozott termékeket, mézet és bortermékeket kínáló kis piac kerül megszervezésre. A borospohár megvásárlásával vagy a kaució fizetésével számos borász standján helyi borok kóstolhatók. Az esemény két napig tart.

Szervező: Park-Palić d.o.o.
Palics, Hősök parjka sz.n.
+381 24 602 780
info@park-palic.rs
www.park-palic.rs

Borutca - Interetno Fesztivál Szabadka

_______

Augusztus

Az Etnopolisban, a város központjában kialakított “városban” kerül megtartásra egész napos jelleggel a kézműves termékek vásárja, emellett pedig a gyermekek számára játszóházak kerülnek kialakításra. A felnőttek helyi specialitások közül válogathatnak, esténként pedig a világ minden tájáról érkező néptáncegyüttesek lépnek fel. A fesztivál keretén belül kerül kialakításra a Borutca, ahol faházikó kialakítású elárusító helyeken, nagyjából tíz helyi borász kínálja kóstolásra és megvételre borait egész nap.

+381 (0)24 55 70 33
interetno@gmail.com
www.interetno.net

Újbor napja

_______

November harmadik szombatja

A helyi pincészetekben megszervezett, hagyományos újbor-kóstolási gyülekezet igazi rendezvénnyé nőtte ki magát. Noha az európai pincészetekben az eseményt November harmadik csütörtökén tartják, Palicson, gyakorlati megfontolásból, november harmadik szombatján kerül megrendezésre. Ez alkalommal a Vigadó Báltermében, közvetlenül a borászoktól szerezhetők be és kóstolhatók meg a borok.

Szervező: Park-Palić d.o.o.
Palics, Hősök parjka sz.n.
+381 24 602 780
info@park-palic.rs
www.park-palic.rs

Bormaraton

_______

Szeptember

A bormaraton egy rendezvény, amely karneváli szellemben ötvözi a futást, a borokat, a zenét, a gasztronómiát és számos szórakoztató tartalmat. A bormaraton várja mindazokat, akik szórakozni szeretnének, és mindeközben élvezni a futást vagy a sétát a természetben, a jó borokat, a gasztronómiai különlegességeket, a zenét és a barátkozást. Két verseny, a borfutam és az élményfutam a természetben való futás egyedülálló élményévet nyújtja majd a részvevőknek. A futamok pályái a tó mentén, a szőlőskerteken és a borászatokon, valamint a tanyák és vajdasági róna szépséges tájain keresztül vezetnek. A felfrissülésre szolgáló állomásokon a víz és a gyümölcs mellett, a versenyzők csúcsminőségű borokat és helyi ételkülönlegességeket fogyaszthatnak. A verseny minden résztvevője eredeti, saját jelmezt ölthet magára, mivel a legkreatívabb maskarák viselői értékes nyereményeket szerezhetnek. Ezen versenyeknek nem az a célja, hogy a távot minél rövidebb idő alatt tegyék meg, hanem hogy a résztvevők minél jobban szórakozzanak. A Borkóstoló övezet keretében a látogatók élvezhetik a borkóstolókat, az ételkülönlegességeket, de részt vehetnek borhoz kapcsolódó műhelymunkákban is. A borkóstolókat helyi borászatokban szervezik, a romantika kedvelői pedig akár a Palicsi-tavon hajózva is kóstolhatnak borokat. A teljes rendezvényt zenei program kíséri, akiknek pedig marad ereje a futam után, ügyességi verenyeken is kipróbálhatják magukat hordógurításban és teli borospohárral történő futásban.

Szervező: Bormaraton Egyesület
Belgrád, Đorđe Jovanović 7
+381 24 602 780
info@vinskimaraton.rs
www.vinskimaraton.rs

TOP